Täby Friskola

Emilio kock

"Barnen ska känna glädje när det är dags för lunch." säger chefskocken Emilio som lagar medelhavsinspirerad skolmat till barnen på Enhagen. Maten lagas alltid från grunden direkt från handplockade råvaror i vårt kök på skolan.

En veckomeny repeteras aldrig under läsåret och Emilios vällagade riktiga mat är helt klart en av anledningarna till att eleverna lyckas väl i skolan. Emilio är född i Spanien och vill att barnen ska få uppleva nya saker när de går på Enhagen. Maten är svenskanpassad med inspiration från Medelhavet. Barnen får hela tiden möta tillbehör som t ex aioli, tomatsalsa, tapenade och sås verde. På fredagar vill Emilio bjuda på något extra så då blir det ofta elevernas favoritmat tacos eller fajitas. ”Det viktigaste för mig är atmosfären, det vänliga bemötandet och barn som trivs i matsalen. De ska känna glädje när det är dags för lunch. Allt som presenteras ska vara fräscht, nyskuret och se aptitligt ut. Jag älskar när eleverna kommer och pratar mat med mig, de ska känna att det finns en relation med den som lagar deras mat.” / Emilio, stjärnkock, Enhagen

Fler nyheter