Erika och Thomas

I helgen avgjordes finalen i Högstadiets Matematiktävling. 50 duktiga och matematikintresserade elever från hela landet hade tagit sig till finalen i Stockholm. Efter att de hade tagit sig an 6 mycket utmanande problem kunde en vinnare koras. Vinnare blev Hugo Eberhard som kommer från Tunaskolan i Lund. Grattis!

På Täby Friskola är vi extra glada över att vi är den enda skolan i landet som har två elever bland de tio främsta. Erika Sandell och Thomas Dellwik gjorde en fantastisk insatts. Vi vill också nämna den fina prestationen som Linda Nyholm gjorde när hon nådde en top-30 placering. Ett stort grattis till alla tre eleverna, vi vet att ni kommer att inspirera många yngre elever på skolan att föra traditionen av fina matematikresultat vidare.