Eleverna i årskurs 9 har haft en hektisk vecka under sin resa i Aix-en-Provence som började med stadsvandring i konstnären Cézannes fotspår. Tillsammans med Täby Friskolas lärare Charlotte, Sanna och Kristina blev de guidade runt i staden och stannade till för ett intressant besök på ett konstmuséum. Vandringen fortsatte sedan i samma tema då eleverna fick besöka Cézannes sista ateljé.

Under veckan fick våra elever även besöka skolan, "College Mignet". Efter en guidad rundtur på skolan var eleverna med och observerade några lektioner för att avsluta det trevliga besöket med lunch i skolans matsal.

Ca 5mil från Aix ligger den lilla pittoreska hamnstaden Cassis som hela gruppen gjorde en dagsutflykt till. Där besökte de först ett parfymmuseum som har tillverkat parfym och tvål sedan 1851. Efter lunch tog eleverna och lärarna en båttur för att se Cassis kända Calanques.

Det har varit en jättehärlig och intensiv vecka som skapat många härliga minnen att se tillbaka på.