I tisdags 21 mars besökte Jan Eliasson nittio elever i årskurs nio på Enhagen.

Jan Eliasson avslutade vid nyår sitt arbete som vice generalsekreterare för FN, så nu hade han möjlighet att besöka oss. Jan Eliasson har även varit ordförande för FN:s generalförsamling, medlare i många konflikter runt om i världen samt Sveriges utrikesminister.

Tolv elever hade förberett sig extra för att introducera och ställa frågor kring Israel-Palestinakonflikten samt Syrienkriget. Deras SO-lärare Annie Linder fungerade som moderator och förde upp frågor om medling, vatten samt den akuta svälten i Afrika till diskussion.

Jan Eliasson tog eleverna med storm. De fick höra förklaringar om proxykriget i Syrien samt små anekdoter om hur det kan vara att arbeta som FN-medlare i Darfour, Sudan.