Tillsammans med förstelärare i matematik, Anna Efremova, har nio elever från Täby Friskola fått möjlighet att följa med på konferens med fokus på barn med särskild begåvning i matematik.

På Blekinge Tekniska Högskola deltog våra elever i matematikaktiviteten som leddes av framstående profiler inom området. Bland andra fick eleverna möta Valentina Chapovalova, matematiker känd från SVT:s Genikamp, mattebloggare och erfaren ledare av problemlösningsaktiviteter riktade till särskilt begåvade matematikelever samt Niklas Lavesson, professor i datavetenskap och projektledare för ett mångårigt forskningsprojekt med kopplingar till storskalig dataanalys och maskininlärning.

Möjligheternas dag arrangeras av Blekinge Tekniska Högskola i samarbete med NCM (Nationellt centrum för matematikutbildning) vid Göteborgs universitet och har fokus på elever med särskild begåvning i matematik. Utöver matematikaktiviteten för våra elever anordnades en konferens, om och för utveckling av särskild begåvning i matematik. Konferensen riktade sig till lärare, skolledare och beslutsfattare i barn- och ungdomsfrågor samt föräldrar mm.

Fler nyheter

  • Skolstart 2018

    Alla elever är varmt välkomna till uppropet måndag den 20 augusti! Nedan ser ni tiderna för de olika enheterna. Lunch serveras på alla skolor. Gribbylundsskolorna Förskoleklassen: 08.30-12.00 Klass 1-5: 08.10-12.00 Hägernäs Alla klasser: 9.00-12.00 Ljungmyr och f.d. Småskolan (båda enheter heter nu Ljungmyr): Alla klasser: 9.00-12.00 Enhagen Årskurs 6-7: 9.00-12.00 Eleverna i blivande klass 6...

    Läs mer