Tillsammans med förstelärare i matematik, Anna Efremova, har nio elever från Täby Friskola fått möjlighet att följa med på konferens med fokus på barn med särskild begåvning i matematik.

På Blekinge Tekniska Högskola deltog våra elever i matematikaktiviteten som leddes av framstående profiler inom området. Bland andra fick eleverna möta Valentina Chapovalova, matematiker känd från SVT:s Genikamp, mattebloggare och erfaren ledare av problemlösningsaktiviteter riktade till särskilt begåvade matematikelever samt Niklas Lavesson, professor i datavetenskap och projektledare för ett mångårigt forskningsprojekt med kopplingar till storskalig dataanalys och maskininlärning.

Möjligheternas dag arrangeras av Blekinge Tekniska Högskola i samarbete med NCM (Nationellt centrum för matematikutbildning) vid Göteborgs universitet och har fokus på elever med särskild begåvning i matematik. Utöver matematikaktiviteten för våra elever anordnades en konferens, om och för utveckling av särskild begåvning i matematik. Konferensen riktade sig till lärare, skolledare och beslutsfattare i barn- och ungdomsfrågor samt föräldrar mm.