De elever som läser Tyska i årskurs 9 deltog den 10 februari i Språkolympiadens kvalomgång. I kvalomgången fick eleverna individuellt svara på frågor som rörde ordkunskap, grammatik och realiakunskaper.

Tävlingen fick något av en knagglig start på grund av teknikstrul vilket ledde till att våra elever fick kortare tid att genomföra testet. Trots det kämpade våra elever och vi har nu fått veta att de fick högst poäng i sin region och är vidare till regionfinalen! Regionfinalen avgörs den 10 mars på Uppsala universitet. Vi önskar våra elever stort lycka till!

1. Täby friskola, 58,6
2. Vaksalaskolan, 56,3
3. Sundbyskolan, 55,3
4. Hedebyskolan, 54,2
5. Eriksbergskolan, 50,2
6. Christinaskolan, 49,1

I förra årets Språkolympiad deltog över 14 000 elever från grund- och gymnasieskolor i hela landet. Syftet med tävlingen är att man vill uppmuntra elever till att läsa moderna språk på en högre nivå samt att de ska få ett större intresse för kulturen, samhällsfrågor och historia i de länder där målspråket talas.