SO läraren Annie Linder tog med sig klass 9C på en heldags cykeltur runt hela Täby kommun för att bättre lära känna geografin och dess historia.

Eleverna fick lära sig hur hela området kring Hägernäs Strand har omvandlats senaste 30 åren. Färden gick sedan vidare till Rönninge By med ett lunchstopp vid Skavlöten. I Täby Kyrkby missade man inte chansen att få se det hus som länge var Täbys högsta höghus. På vägen tillbaka till Enhagen var ett stopp vid Täby kyrka ett måste.

Under hela turen fick eleverna gång på gång försöka minnas och rita in sin färdväg på en karta, ett moment som blev lite av en tävling mellan eleverna under dagen att klara av.

Efter cirka 2 mils cyklande närmade sig klockan tre och rundturen var avklarad. Att undervisas på cykel var onekligen en ny erfarenhet för de flesta i klassen men många elever sa att dom inte cyklade så ofta nu för tiden så det var kul att få komma ut med skolan.