Från september har restaurangen på Enhagen öppnats upp på tisdagar och torsdagar för eftermiddagshäng. Mellan 12:30-15:30 finns personal på plats för att ta emot eleverna när de har en längre rast eller vill ha en stund tillsammans och umgås innan de går hem.

Här spelas musik och det finns massor av spel, ett pingisbord och fotbollsspel. Eleverna kan köpa mellanmål i form av frukt- eller muslibars, smoothie och frukt.

Niklas Pålsson, VD på Täby Friskola, har dragit igång träffpunkten och är den som tar emot och servar eleverna när de kommer.

-Vi har pratat mycket om hur vi tillsammans kan skapa mer vuxna möten med eleverna och Nettan gör redan ett kanonjobb med detta på hela skolan. Jessica som är bildlärare jobbar också för att göra bildsalen till ett aktivt elevrum. Elevhänget i restaurangen hoppas jag blir en till pusselbit som gör Enhagen till en roligare och tryggare skola där vi vuxna tillsammans ser eleverna på ett bättre sätt.

Anton i 6A är glad över det nya caféet, han har varit där en gång tidigare. Idag har han kommit dit för att köpa lite mellanmål innan sista lektionen. Innan han springer iväg på lektion hinner han även spela fotbollsspelet en stund.