På Ljungmyr håller 2L just nu på med sagor och serier.

Det ger barnenmöjligheter att öva på läsförståelse, se karaktärer, jobba medberättarstruktur (början, handling och slut samt röd tråd) och att kopplabilder till text. Vi har t ex arbetat med Rödluvan och gjort om den till serieform. Eleverna har även i grupper inspirerats av Rödluvan och i Word skrivit om Gulkeps och farfar.

Gulkeps hjälper farfar med bilen.

Det var en gång en pojke som hette Gulkeps. Han skulle till sin farfar och hjälpa honom med bilen. När han kom till farfar kom han på att bilen var på verkstaden. Då skulle de gå till verkstan men dom gick vilse i stan. Då kom en punkare med en farlig bulldogg! Punkaren hade läsk i handen. Dom smet förbi punkaren och efter några timmar kom de fram till verkstaden. När dom startade bilen så var det slut på bensinen. Dom fick bärga bilen till en bensinstation. Sen åkte dem hem till farfar.

Slut!!!!