Att vara trainee på Täby Friskola & Tibble Gymnasium innebär att du erbjuds en unik möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll. För att starten som lärare ska bli den bästa möjliga och för att förbereda dig för din framtida karriärsutveckling i skolan lägger du 30 procent av din tid på fortsatt kompetensutveckling istället för att enbart undervisa under det första året.

Tillsammans med dina traineekollegor får du chansen att utveckla en bred kunskap om vår verksamhet och möjliga utvecklingsvägar inom Tibble och Täby Friskola, samtidigt som du skapar dig en bra grund att stå på inför framtiden.

Som trainee får du lära känna samtliga delar av vår verksamhet från förskoleklass till gymnasiet och askultera hos erfarna medarbetare, ledare och chefer. Du får möjlighet att utbyta erfarenheter och utveckla ditt nätverk. Tillsammans med förstelärare kommer du att arbeta med skolutveckling i vetenskapliga projekt. Under din traineeperiod kommer du dessutom gå en utbildning i ledarskap.

Under ditt år som trainee hos oss får du en erfaren förstelärare som mentor. Din mentor hjälper dig tillrätta och är ditt stöd under traineeperioden.

Är du gymnasielärare?

Besök Tibble gymnasiums hemsida för information om Traineeprogrammet på vår gymnasieskola.

Syftet med vårt traineeprogram är att:

 - ge dig den bästa starten för en karriär i framtidens skola.
 - ge dig möjlighet att bygga nätverk mellan dig, dina traineekollegor och medarbetare i skolans samtliga delar.
 - stötta din personliga och yrkesmässiga utveckling.

Vid programmets start upprättar du en utvecklingsplan tillsammans med din chef som du arbetar efter under programmets gång. Programmet anpassas utifrån din kompetens, dina ambitioner och intresseområden.

Som trainee får du en tillsvidareanställning med en konkurrenskraftig fast månadslön. 30 procent av din tjänst vigs åt traineeprogrammet. 70 procent av din arbetstid arbetar du med ordinarie undervisning i dina ämnen eller klasser. Målet är att du efter traineeperioden blir en av våra medarbetare med sikte på att göra lärarkarriär inom koncernen.

 

Vem kan söka?

Du har en lärarexamen senast vid anställningstillfället och upp till ett års arbetslivserfarenhet. Du har höga ambitioner och vill vara med och utveckla Sveriges bästa skola.

 

Ansökan

Nästa grupp traineer startar augusti 2019. Du skickar din ansökan till trainee@tibble.nu
Sista ansökningsdag är 31 mars, intervjuer sker löpande.

 

Kontaktperson

Josephine Klingberg
josephine.klingberg@tibble.nu

 

Varmt välkommen!