Nu är det snart dags för Enhagens Vårshow 2016!

Varje vår visar eleverna på Täby Friskola Enhagen upp sin vårshow. I år dansar åk 6 till Robbie Williams-låtar och åttorna visar sina egna koreografier. Varje åtta har ett tema och i år är de: Sommar, Reklam och Färg. Som vanligt kommer även frivilliga elever från åk 9 visa sina egna koreografier. Vi, Cathrine och Erling, gör vårt tolfte gemensamma musikalprojekt och Emilie är med för tredje gången. Vi har förresten en liten plan för att uppmärksamma det, men vad det är, det är en hemlis!

Redan från början valde vi att låta våra elever arbeta under så professionella förhållanden som vi kan erbjuda på skolan. Ljus, ljud, kostym och rekvisita ska vara på högsta möjliga nivå. Självklart spelar vi på en stor scen och inför en stor publik!

Vi är oerhört glada för det arbete som syfröken Ewa Köhnke Österlöf lägger ner. Hennes arbete under årens lopp med att sy enhetliga kläder gör så mycket för intrycket och hon är en klippa bakom scenen under repetitioner och föreställningar!

De senaste åren har vi haft så högt söktryck till dansgruppen att vi numera har två dansgrupper med i musikalprojektet, som båda leds av Emilie Kristensson. Dansgrupperna och sånggruppen utgör tillsammans en helhet, de är alla "musikalare". Den ena gruppen klarar sig inte utan den andra och de är lika viktiga för slutresultatet.

Varje år väljer vi verk enligt metoden något gammalt och något yngre. I år sätter vi upp musikalen "Annie". Succémusikalen handlar om den föräldralösa flickan på det hemska barnhemmet med den ännu hemskare föreståndarinnan Miss Hannigan! Därefter följer ett medley från discoeran som vi döpt till "Discofever". Vem blir inte glad av spegelboll, paljetter och pekfingrar i luften?!

Plats & Datum

Tibble Teater, Täby

Tisdag 3 maj klockan 19.00 medverkar klass 6A, 6C, 8A och 8B Onsdag 4 maj klockan 14.30 medverkar klass 6B, 6D och 8C

Föreställningen är i två delar. Före paus blir det fristående dansnummer och efter paus presenterar vi årets musikalprojekt.

Varmt välkomna!

Cathrine & Erling