I veckan gick 5:an kampen då Ljungmyrs, Gribbylunds och Hägernäs femmor tävlade i matematisk problemlösning.

Tidigare har det varit en kvalificeringstävling där hela klassen deltog och nu var det dags för final. I finalen deltar fyra elever från varje klass. Lagen löser fem olika problem och poäng delas ut efter varje uppgift. Under tiden som domarna rättar varje uppgift diskuteras uppgifterna med publiken, alltså klasskamraterna, så hela klassen deltar även i finalen även om det bara är fyra elever som lämnar in sina lösningar. Syftet är att få eleverna att arbeta med problemlösning på ett engagerat sätt och att utveckla sin problemlösningsförmåga.

I finalen var det rafflande spännande ända till slutet! Alla tre lagen och även publiken arbetade med fullt fokus på att lösa de fem uppgifterna. Det var en riktigt hård kamp som Gribbylund tog hem genom en stilig 5-poängare på sista uppgiften. Stort grattis till Moa, Simon, Andrej och Linn som representerade det vinnande laget!

Tack till högstadielärarna Anna och Stina som arrangerade tävlingen hälsar femmorna!