Täby Friskola har i flera år stöttat en skola i Gambia. När uppbyggnadsfasen var över fick elevrådet på Enhagen läsåret 13/14 i uppgift att fundera ut om det fanns ytterligare projekt som Täby Friskola borde stödja. Riktlinjerna till elevrådet var att mottagaren skulle:

- vara religiöst och politiskt obunden
- ha ett 90-konto
- gärna inrikta sig mot hjälp till barn/ungdom/skola

Efter seriösa och engagerade diskussioner fattade elevrådet beslutet att Täby Friskola utöver skolan i Gambia skulle stödja Svenska Afghanistankommitténs arbete med att hjälpa flickor att gå i skolan samt organisationen WaterAid, då inga människor klarar sig utan rent vatten.

Efter årets julmarknad på Hägernäs kunde vi skänka hela 33 000:- till respektive organisation. I fredags kom Petter från WaterAid för att tacka eleverna för deras bidrag och överlämna ett diplom till dem. Petter berättade även om WaterAids arbete och vad elevernas pengar går till.

På WaterAids hemsida kan du läsa mer om deras arbete.