Täby Friskolas förstelärare i matematik, Anna Efremova har tilldelats Beijerstiftelsens Lärarpris till Ingvars Lindqvists minne 2017 av Kungliga Vetenskapsakademien.

Priset delas ut till fyra framstående lärare i matematik, kemi, biologi och NO. Den gemensamma prismotiveringen lyder "för entusiasm, engagemang och utvecklingsarbete som har lett till att elevernas intresse för och kunskap inom matematik och naturvetenskap har ökat".

Det är elever, föräldrar, kollegor eller rektorer som nominerat pristagarna som, efter beredning av akademiens kommitté för skolfrågor, valts av akademiens ledamöter.

Anna Efremova, Täby Friskola, "för sin undervisning i matematik där hon med stort engagemang omsorgsfullt tränar och inspirerar matematisk problemlösning och grupparbete".

Prisutdelningen sker vid akademiens högtidssammankomst den 31 mars i H.M. Konungens och H.M. Drottningens närvaro.

Stort grattis Anna!