Nu är det snart dags för Enhagens årliga vårshow!

Varje vår visar eleverna på Täby Friskola Enhagen sin vårshow. Alla elever i åk 6 och 8 är med och dansar. I år dansar åk 6 till låtar med Lady Gaga och åttorna visar sina egna koreografier. Varje åtta har ett tema och i år är de: Vinter, Signaturmelodier från TV och Vart är vi på väg?. Som vanligt kommer även frivilliga elever från åk 9 visa sina egna koreografier.

Vi, Erling och Cathrine, gör vårt trettonde gemensamma musikalprojekt och Emilie är med för fjärde gången. Redan från början valde vi medvetet att låta våra elever arbeta under så professionella förhållanden som vi kan erbjuda på skolan. Ljus, ljud, kostym och rekvisita ska vara på högsta möjliga nivå. Självklart spelar vi på en stor scen, inför en stor publik. Tack till skolledningen som ger oss de finansiella resurserna för detta!

Vi är även oerhört glada för det arbete som textilläraren Ewa Köhnke Österlöf lägger ner. Hennes arbete under årens lopp med att sy enhetliga kläder gör så mycket för intrycket och hon är en klippa bakom scenen under repetitioner och föreställningar!

De senaste åren har vi haft så högt söktryck till dansgruppen att vi numera har två dansgrupper, som båda leds av Emilie Almqvist, med i musikalprojektet. Dansgrupperna och sånggruppen utgör tillsammans en helhet, de är alla "musikalare". Den ena gruppen klarar sig inte utan den andra och de är lika viktiga för slutresultatet.

Eleverna gör audition varje år, även om de var med året innan. Det kan hända mycket med tex en röst över en sommar i tonåren. När vi vet vilka 60 elever vi ska arbeta med väljer vi vad vi ska göra. Det är den bakvända ordningen mot hur man arbetar i verkligheten där man först bestämmer vad man ska sätta upp och sedan rollbesätter. Men vi som arbetar med vanliga skolelever i tonåren ser det som vårt jobb att lyfta fram det bästa hos var och en och därför väljer vi musikaler och teman utifrån eleverna.

Varje år väljer vi verk och teman enligt metoden något gammalt och något yngre. Så i år blir det "Disney", alla kan sjunga med i de välkända och älskade sångerna! Därefter följer ett medley från 007 Bond-filmer och vi avslutar med Hairspray!

Det är en uttänkt strategi från vår sida att arbeta med highlights från kända musikaler och musikaliska teman där vi koncentrerar oss på sången och dansen, inga repliker, utan full fart i 50 minuter är vår melodi. Men även om vi strukit alla repliker är det viktigt att eleverna kan historien och har satt sig in i sina rollfigurers känslor. Det är inte "bara" att sjunga och dansa som gäller, utan även att tolka och uttrycka. Vad känner och tänker egentligen Tracy i Hairspray? Vad vill hon med en låt som Good Morning Baltimore? Och hur ska man få liv i och personlig prägel på en Bondlåt som alla har hört och "vet" hur den ska låta?

Som vanligt gästas vi av förra årets mottagare av "Esteten". Kom och se föreställningen så får du veta vem det blir i år!

Plats & Datum

Tibble Teater, Täby

Onsdag 17 maj klockan 19.00 medverkar klass 6B, 6D, och 8B.
Torsdag 18 maj klockan 19.00 medverkar klass 6A, 6C, 8A och 8C.

Föreställningen är i två delar. Före paus blir det fristående dansnummer och efter paus presenterar vi årets musikalprojekt. Föreställningen pågår i ca 2 timmar.

Fri entré!

Varmt välkomna!