I helgen avgjordes Högstadiets matematiktävling och vi kan med stolthet berätta att
Täby Friskolas elev Erika Sandell vann hela tävlingen!

Högstadiets matematiktävling är en av Sveriges största matematiktävlingar för elever i årskurs 7-9. I finalen tävlade 45 elever som under tre timmar skulle lösa 6 olika uppgifter enskilt. Varje uppgift kunde ge mellan 0-7 poäng.

Täby Friskola hade tre fantastiskt duktiga elever i finalen, Erika Sandell, Fredrik Ahlberg och Oscar Granlund. På plats för att stötta eleverna fanns även deras lärare Anna Efremova som är förstelärare i matematik på Täby Friskola.

Syftet med tävlingen är att stimulera intresset för matematik och matematikstudier bland grundskoleeleverna. Tävlingen skall pröva elevernas problemlösningsförmåga, kreativitet och fantasi. Fokus är främst på logiskt tänkande och problemlösning, samt att kunna uttrycka sig i matematiskt språk.

Se hela resultatlistan och läs mer om tävlingen här.