Idag har alla femteklassare på Täby Friskola tävlat i matematisk problemlösning.

I årskurs åtta har Täby Friskola vunnit den Sverigeomfattande matematiktävlingen Sigma 8 hela sex gånger i rad.

För andra året i rad tar nu Täby Friskola tillvara på det fina upplägget när man i grupp diskutera matematiska problem och tävlar mot andra klasser. Alla i årskurs fem tävlar i skolans egna "Femmankampen".

Efter deltävlingar i varje klass tävlade fyra elever från klassen vidare mot de andra femmorna på Täby Friskola. Alla i klassen var med som publik och även de löste tävlingsfrågorna, samtidigt som de hejade på kamraterna på scenen.

Elever i årskurs nio från Enhagens spetsklass i matematik arrangerade tävlingen som tävlingsledare och domare.

Årskurs fem i Gribbylund vann 2016 men i år var det Hägernäs som tog hem förstapriset!