För sjätte gången i rad har våra elever i åk. 8 blivit svenska mästare i matematiktävlingen Sigma 8. Det är fascinerande att vi varje år har elever som kan prestera på högsta nivå i Sverige!

Det var i torsdags och fredags före påsklovet som semifinalen och finalen i matematiktävlingen Sigma 8 genomfördes. Semifinalen består av två moment, en projektdel med utställning samt en problemlösningsdel. Projektet och dess utställning har hela klassen arbetat fram under höst- och vårterminen.

Till semifinaldagen valdes fyra representanter ut av klassen: Oscar Granlund, Hanna Kuttainen Thyni, Ellen Rödin och Noel Pellkvist. Under semifinaldagen presenterade de klassens projektarbete samt genomföra problemlösningen.

De tre bästa lagen gick vidare till final. I finalen nollställdes alla resultat och en mycket avancerad problemlösningstävling genomfördes framför publik. Eleverna var fokuserade och otroligt duktiga på att lösa problemen i finalen. De fick 22 poäng av 25 möjliga. På andra plats kom Mörbyskolan med 15p och på tredje plats Tyska skolan med 14 p.

Stort grattis till eleverna i årskurs 8 och deras lärare Anna Efremova!

Den nordiska finalen avgörs i år i Danmark i slutet av maj.

Läs mer om Sigma 8 här!