Årets skolval är nu avslutat och vi kan glädjande se att intresset för Täby Friskola är rekordstort.

Störst intresse ser vi till platserna i årskurs 6 med över 100 sökande. Tyvärr innebär det att vi inte kommer kunna erbjuda en plats till alla. Elever som börjar på Täby Friskola i de tidigare årskullarna flyttas automatiskt upp till årskurs 6 och fyller tre klasser. Utöver dessa tre startar vi endast en ny klass. Trycket är något bättre till årskurs 4 och förskoleklass dit nästan alla sökande har kunnat erbjudas plats.

För de som önskar en plats på Täby Friskolas högstadium är det fördelaktigt att söka till skolan redan till förskoleklass eller årskurs 4 för att lättare få en plats. Vi är otroligt glada över att så många vill börja på vår fina skola och önskar att vi kunde erbjuda plats till alla.

Antagning till övriga årskurser sker under terminerna då platser uppstår. Vi gör då ett utskick till samtliga i kön och tar in intresseanmälda i köordning.

Vi hoppas att den nya antagningsrutinen har underlättat för många och skapat lugn kring skolvalet och hälsar våra nya elever varmt välkomna till hösten!