Från och med i höst kommer alla förskoleklasser på Täby Friskola lära sig att spela schack tillsammans med Jana som börjar hos oss då.

På sin tidigare skola har hon tillsammans med elever blivit Sverige-mästare i skollag i schack och även vunnit schacktävlingen Sikta mot stjärnorna där vinsten var ett skolbesök av Christer Fuglesang.

På Täby Friskola ser vi schack som ett pedagogiskt verktyg som kan relateras till läroplanen på flera olika sätt. Schack ger t ex träning i att tänka, förmågan att se hur ett problem kan lösas på flera olika sätt, planera framåt och fatta beslut. Tanketräning som kan vara till nytta både i skolan och i vardagen. Vi ser fram emot många härliga och givande stunder!