Ljungmyr

De lärare som arbetar på låg- och mellanstadiet inom Täby Friskola tror på att barnen kan och på så sätt utmanar vi dem att komma längre. Det gäller både kunskapsmässigt och socialt. Självklart finns vi vuxna alltid med och stöttar och guidar. Eleverna övar på sociala relationer redan från årskurs 1 genom livskunskap. Det gör att de lär sig att visa respekt för varandra och vuxna.

På Ljungmyr går elever i årskurs F-5. När eleverna ska börja årskurs 6 flyttar de till Enhagen.

Ansök till oss

Här ställer du ditt barn i kö för en plats på Ljungmyr.

Varför välja Täby Friskola?

På Täby Friskola erbjuder vi en trygg plats för våra elever att växa och utvecklas. Barn som börjar hos oss har fantastiska år framför sig där de får den bästa möjliga förberedelsen för vidare studier i livet.

Kreativitet

Vi vet att kreativitet gynnar lärandet och bidrar till en stärkt självkänsla. Att vara kreativ handlar om att pröva nya saker, tänka i nya banor och vilja förändra. Det innebär också att hitta andra sätt att lära sig på. På Täby Friskola vill vi utveckla våra elever till att bli modiga, att våga tänka nytt och ge dem redskap att uttrycka sig. Kreativa lärprocesser är därför en viktig del hos oss.

Lusten att lära

Nyfikenhet och lust är en förutsättning för elevers kunskapsinhämtning. Med kompetent och erfaren personal kan vi skapa unika förutsättningar för detta på Täby Friskola. Här finns också en röd tråd för eleverna från förskoleklass till årskurs 9. Bland annat är svenska och matematik i fokus genom alla åren då de är nycklar till all annan kunskap.

Trygghet & samarbete

Att eleverna känner trygghet i skolans miljöer är en grundpelare för deras utveckling och kunskapsinhämtning. På våra mindre enheter känner all personal alla barn och har god insyn i elevens situation. Genom faddergrupper och teambuilding-aktiviteter redan från förskoleklass låter vi eleverna tränas i sociala samspel och samarbete.

Fritidshemmet

På Täby Friskola har vi ett nära samarbete mellan skola och fritidsverksamhet. Under vår fritidshemsverksamhet fortsätter barnen att lära, utvecklas och utmanas. På fritidshemmen uppmuntras barnen att delta i det sociala samspelet i olika lekar och aktiviteter som tar stöd i läroplanen. Vi arbetar med faddergrupper för att alla barn skall lära känna, och ta hand om varandra.

Följ oss på sociala medier

• Utvecklingssamtalen för 2-3orna på Gribbylund Löttinge är i full gång. På fritids i väntan på samtalen jobbar vi vidare i NO från skoldagen och skapar näringskedjor i pärlplattor och lego.
  • Vi kan glädjande informera om att Täby Friskola nu har ingått ett samarbete med Arninge golfklubb. Under detta läsår kommer vi starta upp det med vår enhet Ullna Strand, som ligger precis vid golfbanan. Det innebär att eleverna där kommer få ett antal golflektioner på golfbanan under våren med klubbens instruktörer. Efter läsåret utvärderar vi tillsammans för att besluta om vi ska fortsätta samarbetet och då utöka det till flera av våra enheter.
  • Klass 1 på Ljungmyr önskade att spela schack på klassrådet. Det finns ett helt gäng blivande schackproffs i denna klass.
  • dag har f-klassen och ettorna haft en efterlängtad gosedjursdag. Det blev en extra bra fredag!! 😁🐶🐠🦒🐕🦩🐰
  • Projekt -  1an på hägernäs har skapat sitt egna lilla samhälle.
  • Rastaktivitet för år 4-5 på Ljungmyr och mattepromenad för 5L.
  • Varje vecka har årskurs 1 en minilektion om ”Grej of the week”. Denna veckas ämne var en riktig favorit. - Ljungmyr
  • Äppelmatematik i årskurs 1. Lilla Gribby
  • F-klass & 1:an, Hägernäs.
Denna veckans bokstav var S. Därför fick barnen pyssla och göra sniglar.

@taby.friskola

Lärarna på Ljungmyr

Sed cursus ante dapibus diam sed nisi nulla quis

Enhetschef & Lärare i Ämne

Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet. Duis sagittis ipsum. Praesent mauris fusce nec.

Fritidshemmen på Täby Friskola

" barnen uppmuntras att delta i det sociala samspelet i olika lekar och aktiviteter."

En av våra viktigaste uppgifter på fritidshemmen är att barnen uppmuntras att delta i det sociala samspelet i olika lekar och aktiviteter. Under dagen delar vi upp barnen i mindre grupper och anordnar olika aktiviteter. Det kan till exempel vara skapande, massage, livskunskap, matteklubb och bakning. Allt för att säkerställa kvalitet genom att följa riktlinjerna i läroplanen för fritidshemmet.

Ljungmyrsvägen 14
187 46 Täby

Åk F-1
Fritids: 073-661 27 49 (Mars)